2010-12-04

17. Your favourite memory

Hm, det här är ju väldigt svårt. Rent allmänt är jag kass på favoriter. Favoritlåt, favoritfilm, favoritbok - allt sånt där varierar ju hela tiden!

Men, okej. Jag säger väl min farfar. Jag tyckte väldigt mycket om honom, men eftersom han och farmor bodde ganska långt bort så träffades vi bara under ett par veckor på somrarna. När jag och min bror var små brukade farfar skicka brev till oss, alltid skrivna på skrivmaskinen som stod i hans rum. I kuvertet låg också serier och korsord saxade ur Allers, och ibland fanns där även en tablettask. (Fanns det Fablernas värld-tablettaskar? Jag tycker mig minnas såna, men jag är inte alls säker.) När vi träffade farfar och farmor på somrarna brukade farfar spela kasino med oss, och så berättade han sagan om Malena som slog av sig bena.

Farfar dog när jag var arton, så i vuxen ålder har jag fått klara mig utan honom. Men jag kan med lätthet se honom framför mig i minnet, där han sitter i sin gungstol. Och jag får alltid tårar i ögonen när jag tänker på honom.

Inga kommentarer: