2006-04-24

Massor av kultur.

Helgen bestod av mycket kultur av olika slag! Fredagskvällen bjöd på en trevlig tillställning på Debaser, där kanandensarna i Blood Meridian, Pink Mountaintops och Black Mountain (med gemensamma medlemmar hit och dit) bjöd på riktig rock. Skäggiga killar och coola tjejer som rockade tungt. Mycket bra!

På lördagskvällen var det dags för teater, närmare bestämt "Herr Ricardos dödsshow" på Strindbergs Intima Teater. En skojig, timslång föreställning i dödens tecken. Ja, skojigt fast det handlade om döden. Små scener ur kända pjäser, sånger och annat dramatiserades av Mathias Lafolie och Tuvalisa Rangström på ett underhållande vis.

På söndagen klämdes det - för ovanlighetens skull - även in lite sport. Vi pratar boxning. Jag kan inte påstå att det är ett av mina specialintressen, men när min gamla kollegas adept Yasser (a.k.a. "El Cubano) skulle vara med i final är det klart att jag ville se! Och han vann ju dessutom!

Söndagskvällens kulturella evenemang gick av stapeln i Nalens vackra salong. På scenen där fanns Kjell Höglund, uppbackad av ett gäng musiker med Johan Johansson i spetsen. Kjelle roade alla i publiken med diverse guldkorn ur sin långa karriär. Alla älskade det lika mycket: de medelålders kulturtanterna, de grånade gubbarna, svennekillarna, de förtryckta kontorsnördarna och de ystra tonåringarna i Wacken-T-shirt. Kjell kan nog med rätta kallas ett unikum. Som sista nummer bjöd han på den långa och minst sagt tänkvärda "Häxprocess". Mer Kjell till folket!

Inga kommentarer: